מהו צו תשלומים
חייב הפונה להליכי חדלות פירעון, במסגרת הבקשה אותה עליו למלא, יהיה עליו לציין פרטים שונים, ובין היתר את גובה הכנסתו החודשית. המטרה היא לתת איזושהי אינדיקציה על מנת לבחון את יכולתו הכלכלית של החייב ובהתאם לדעת מהו גובה התשלום החודשי, שניתן יהיה להשית על החייב לצורך העשרת קופת הנשייה. (קופה שממנה ייפרעו בתום הליך חדלות פירעון (פשיטת רגל) הנושים של החייב.
לרוב מדובר בסכום, שנקבע בהתאם לנתונים אותם הזין החייב בבקשתו לחדלות פירעון, וזהו סכום בו יוכל לעמוד בהתאם למצבו ולהכנסתו השוטפת. על החייב יהיה לעמוד בתשלום החודשי, כחלק מדרישת העמידה בהליכי חדלות פירעון (להלן: "ההליך").
השאלה היא, מה קורה במצב בו מצבו הכלכלי של החייב השתנה? כך למשל חייב שהרוויח משכורת חודשית בגובה של כ 10,000 ₪ לפתע חלה, ומצבו הרפואי לא מאפשר לו להמשיך ולהשתכר באותה הצורה?
מדובר במצב, בו גובה ההכנסות קטן אך גובה התשלום החודשי שעל החייב לשלם לקופת הנשייה נותר ללא שינוי.
במצב עניינים זה, לא יהיה ביכולתו של החייב, כנראה, לעמוד בגובה התשלום החודשי, וכך ייאלץ החייב לדלג על תשלום חודשי בגין חודש, חודשיים ואולי אף יותר.
מדובר בסיטואציה בעייתית, שכן החייב אינו עומד בדרישות ההליך, שחלק בלתי נפרד מהעמידה בו, מהווה התשלום החודשי לקופת הנשייה. אי עמידה בדרישות ההליך עלולה לגרור להארכת תקופת התשלומים ואף לביטול הליכי חדלות פירעון.
אז מה למעשה ניתן לעשות במצב בו נסיבות החיים משתנות, החייב עצמו או אדם אחר התלוי בו חלה, החייב מפוטר ממקום עבודתו ועוד. הנסיבות השתנו, אך החייב עודנו מעוניין להמשיך לעמוד בדרישות הליכי חדלות פירעון.
במצב זה, יהיה על החייב להגיש בקשה להפחתת גובה צו תשלומים, לבית המשפט או לרשם הוצאה לפועל (תלוי היכן מתנהל התיק), לצרף מסמכים רלוונטיים, המוכיחים שינוי בנסיבות, המונעות מהחייב להמשיך לשלם את גובה התשלום החודשי שהושת עליו עם צו פתיחת הליכי חדלות פירעון, בצירוף עמדתו של המנהל המיוחד/הנאמן, שייתן התייחסותו לכך בנסיבות העניין.
בית המשפט/רשם הוצאה לפועל יבחן את בקשתו של החייב, בהתאם לשינוי בנסיבות, אותן ציין במסגרת בקשתו.
במסגרת הבקשה תבחן יכולת ההשתכרות של החייב לאור שינוי הנסיבות, גובה הוצאות המחיה להם זקוק החייב, במסגרת "מחיה בכבוד" ועוד.
כאמור אין מדובר ברשימה סגורה וכל סוגיה תבחן לגופה.
הערה: יש לציין כי בקשה להפחתת גובה צו תשלומים עלולה להידחות ככל שהבקשה אינה מנומקת ולוקה בחסר, על כן מומלץ מאוד לקבל ייעוץ והכוונה משפטיים פרטניים למקרה שלכם, בטרם הגשת הבקשה.
צרו קשר עם משרדנו עוד היום, כדי לבחון האם במקרה שלכם ניתן להוריד את גובה צו התשלומים שהושת עליכם בהתאם למצבכם הנוכחי.
*האמור מעלה הינו בגדר מידע משפטי כללי, המידע אינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ משפטי, ואינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב.